3 recepty podle Pavlíny a Martina Lubojatzky
Květen se u nás ve Wuders nese ve znamení ikonické jídelny. A každá jídelna je ještě hezčí, když je na stole nějaké dobré (a barevné) jídlo. Právě proto jsme oslovili naší ambasadorku Pavlínu Lubojatzky a ve spolupráci s ní vám přinášíme pár tipů na víkendové pochoutky. Pavlína pro vás vybrala 3 recepty, které jsou plné barev a chuti.
Lehké a svěží kuře:
První recept, který přinášíme, je Jamajské jerk kuře. Jestli jste o něm nikdy neslyšeli, tak se připravte, teď nebudete chtít jíst nic jiného. Jedná se o kuře marinované ve směsi svěžích sladkých, slaných a pálivých chutí. Buď si ho můžete udělat podle Pavlíny s rýží a zeleninou nebo si ho podle chuti připravte třeba do tortilly. Marinádu vyzkoušejte určitě i na kuřecí prsa nebo vepřové. Na zahradním grilování budete za hvězdu.
Večer s přáteli:
Chutná vám trhané maso, ale ještě jste si na něj netroufli? V tom případě je tohle recept přímo pro vás. Pavlína s Martinem v něm popisují, jak krok za krokem připravit trhané maso, ze kterého pak hravě vykouzlíte výborné sandwiche.
Jedinečný zákusek:
Křupavé pistácie, jemná bílá čokoláda a kyselost malin. To jsou chutě, které se výborně doplňují v tomto jednoduchém jarním zákusku. Jedná se o pečené ovesné kostky z datlí, obejdete se bez cukru, jsou hotové raz dva a ještě rychleji se po nich zapráší
Omrkněte na Instagramu @lubojtazkycouple a na Pavlínině a Martinovém blogu https://www.lubojatzkycouple.cz/ i další skvělé recepty, anebo si rovnou doplňte svou novou jídelnu o jejích vymazlenou ULALA kuchařku https://www.lubojatzky.cz .